5 hlavných dôvodov prečo práve OZE

1.     Obnoviteľné zdroje energie sú budúcnosťou našej planéty.

Nevyhnutnou budúcnosťou sú obnoviteľné zdroje energie, inak ľudstvo jednoducho vyčerpá všetky zásoby neobnoviteľných zdrojov energie. Všetky krajiny sveta sa snažia zvýšiť percento energie vyrobenej z obnoviteľných zdrojov. Napríklad Dánsko plánuje do roku 2026 vyrábať 100 % energie z obnoviteľných zdrojov.

2.     Bez ohľadu na vonkajšie faktory – oblasť obnoviteľných zdrojov energie sa neustále vyvíja a bude sa naďalej rozvíjať.

To znamená, že oblasť obnoviteľných zdrojov energie sa už sformovala, ale rast a rozvoj v tomto odvetví nemá žiadne hranice. Možno dokážete vymyslieť spôsob, ako využiť energiu z gravitácie?

3.     Podpora, investície a financovanie

Čoraz viac veľkých korporácií, podnikov a spoločností vsádza na obnoviteľné zdroje energie, prejavuje záujem a iniciatívu pri výrobe a investovaní do zelenej energie – ako napríklad Apple, Facebook, Microsoft, Intel, General Motors, IKEA a mnohé ďalšie.

4.     Veľké plány pre OZE

Mnohé krajiny si stanovili ambiciózne ciele pre obnoviteľné zdroje energie. Potvrdzuje to Parížska dohoda, Green Deal – ktoré určujú a stanovujú načasovanie, ciele a plány prechodu na obnoviteľné zdroje energie.

5.     Uplatnenie

Je prirodzené, že rýchlo sa rozvíjajúca oblasť si vyžaduje kvalifikovaný personál – inžinierov, projektantov atď. Preto je vzdelávanie v oblasti obnoviteľných zdrojov energie mimoriadne perspektívne.

Výhodou vzdelania v oblasti obnoviteľných zdrojov u nás je aj to, že sa stanete špecialistom širokého spektra a v budúcnosti si môžete nájsť uplatnenie nielen v oblasti obnoviteľných zdrojov energie, ale aj v oblastiach komunálnej a priemyselnej energetiky, vodného hospodárstva, plynárenstve, procesnej a tepelnej techniky a pod.

Kontakt