Exkurzia pre študentov OZE na PVE Čierny Váh

Dňa 17.10.2023 sa uskutočnila zaujímavá a na informácie bohatá exkurzia študentov š.p. Obnoviteľné zdroje energie v zariadení SE, a.s. na vodnom diele Prečerpávacej elektrárne PVE Čierny Váh.

Exkurzie sa zúčastnili študenti všetkých ročníkov a stupňov denného štúdia.
Exkurzia sa organizovala v rámci série Energetických exkurzií so Žiť energiou Operačného programu Kvalita Životného prostredia Ministerstva Životného prostredia SR a SIEA.
Študenti sa oboznámili s prevádzkou a fungovaním vodných elektrární na Slovensku a podrobne sa oboznámili s prevádzkou a funkcionalitou Prečerpávacej vodnej elektrárne Čierny Váh.

Poverení pracovníci elektrárne podrobne vysvetlili a ukázali, počas prehliadky PVE, najdôležitejšie stroje a zariadenie, ktoré zabezpečujú výrobu elektrickej energie a chod celej prevádzky elektrárne.
Počas prehliadky bol čas na ďalšie otázky týkajúcich sa ako prevádzky zariadenia tak aj na zabezpečenie chodu turbín a čerpadiel v prípade kolíznych situácií. Zaujímavá diskusia sa týkala zabezpečenia zariadenia v súvislosti so zemetrasením, ktoré sa vyskytlo vo východnej časti Slovenska.

Študenti si z exkurzie odniesli veľa zaujímavých informácií a dojmov z tak obrovského zariadenia ktorým PVE Čierny Váh určite je.

Kontakt